Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
ART
Conferències del segon trimestre 2022/2023

- 12 de gener
" La Renaixença musical catalana" (Una mirada a la música catalana del s.XIX a principis del s.XX)
a càrrec de Joan Vives Bellalta Flautista de bec, professor d'història de la música i divulgador musical català

- 19 de gener
Treballs de recerca a càrrec d'alumnes de Batxillerat de l'IES d'Argentona

- 26 de gener
"Les muntanyes més boniques del món"
a càrrec de Jordi Camins Just Especialista en glaciologia, apassionat de l'estudi dels glaciars. Alpinista i divulgador dels efectes que el canvi climàtic causa en el planeta.

- 2 de febrer
Treballs de recerca a càrrec d'alumnes de Batxillerat de l'IES d'Argentona

- 9 de febrer
"Alimentació, nutrició i epigènetica"
a càrrec de Mª Teresa García Jimènez Farmacèutica, biològa i nutricionista de Salut Pública

- 23 de febrer
"Present i futur de l'horta del Maresme"
a càrrec de Miquel Riera Malet

- 2 de març
Sortida a Aitona
"Arbres fruiters en flor"

- 9 de març
"L'enginy invisible"
a càrrec de Núria Salam Ballesteros Dra. en Ciència dels materials i enginyera metal-lúrgica

- 23 de març
"La guerra d'Ucraïna vista des de dins"
a càrrec de Lluís Caelles Garreta Periodista. Redactor de la secció d'Internacional de TV3. Enviat especial de TV3 a Kiiv
Treball presentat per l'alumna Pilar Pineda Alario

Reivindicació de Julie Manet, la pintora que va viure envoltada dels millors impressionistes

Les dones sempre han passat desapercebudes en la història en comparació amb els homes i l'art no n'és una excepció. Quin ha sigut el paper de les dones a la història de l'art? Quines grans dones hi ha hagut al llarg de la història de l'art? Qui era la Julie Manet, la dona que va viure envoltada dels millors impressionistes? Què explicava al seu diari íntim veient el dia a dia d'aquests?

El meu Treball de Recerca té com a objectiu principal reivindicar el paper de la dona i visibilitzar-la, per aquest motiu he treballat el paper de les dones al llarg de les diferents èpoques, algunes de les dones pintores que han aconseguit un renom tot i les prohibicions i els impediments. També, veient la situació de la dona pintora en alguns dels museus més coneguts i importants de reu del món, i per descomptat quins van ser els detonants d'aquestes línies de recerca sobre el tema. Sobretot conèixer la situació que va viure la Julie Manet, més concretament el que explicava al seu diari de joventut, la seva pintura com a aprenent dels millors, les obres on ella apareix com a model i l'exposició que li van dedicar al museu Marmottan Monet de París.
S'ha fet el23 de desembre de 2021 la
Sortida a Mataró. Visita a la Capella dels Dolors, a Santa Maria de Mataró
Ha estat molt interessant i les dues guies han explicat molt bé tot el que és la Capella i el seu sentit.
Avui, 16 de desembre de 2021, la pintora, escultora i escriptora Mariona Millà i Salinas ens ha ofert la conferència Antoni Viladomat i Manalt (1678-1755), pintor de la Capella dels Dolors de Santa Maria de Mataró". Aquesta conferència es complementarà el dia 23 de desembre amb la visita a la Capella dels Dolors, on hi haurà una visita guiada i posteriorment la sra. Millà ens comentarà els quadres de Viladomat que hi ha exposats.

MARIONA MILLÀ I SALINAS

Amb extensa i renovada trajectòria, explora des de fa més de trenta-cinc anys en el camp de les arts plàstiques i en la divulgació de l'Art.
Compromesa amb la societat i lligada estretament al seu país, a la seva gent i a la seva cultura, construeix els fonaments per abraçar amb força, pel que fa a la temàtica i a la innovació plàstica, grans nuclis d'interès.
En el camp de la docència artística ha intervingut al llarg de més de quaranta anys en l'ensenyament de tècniques artístiques i en la divulgació de l'art pictòric
El dijous dia 20 de febrer,vàrem presentar aquesta conferència a càrrec de Eduard Cairol i Carabí,Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Actualment professor d'Història de teoria de l'Art a la Universitat Pompeu Fabra
La Universitat Pompeu Fabra proposa un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

Cal inscriure-s'hi prèviament. L'aforament és limitat.

Us agrairem que en feu difusió entre els vostres contactes. Clicar per ampliar la informació



Enllaç per la Inscripció : 'http://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm&ogbl#inbox/FMfcgxwGCtGfSlrndThNwDqBdQBpLXWL' target='_blank'>
El dijous 7 de març va tenir lloc la sortida cultural a Sant Joan de les Abadesses per visitar el monestir i assistir a la conferència "Dones al poder! Les monges de Sant Joan de les Abadesses en el segles IX i XI"a càrrec d' Irene Brugués i Massot, llicenciada en Història i arxivera del Servei d'Arxius de la Federació catalana de monges benedictines ( SAF).

Ens va parlar del llegat de les abadesses com a dones emprenedores i defensores del territori que havien de protegir. A la tarda vàrem fer una visita guiada per la vila vella.