Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RELIGIONS
El dia 21 de desembre de 2023 i com a tancament del primer trimestre del curs 2023/2024, en el marc de les properes festes nadalenques, oferirem la conferència "El Cant de la Sibil·la" amb escenificació i cant a càrrec de "Laura de Castellet i de Ramon"

EL CANT DE LA SIBIL·LA
Interpretació musical, durant la nit de Nadal, d'uns versos sobre els senyals del judici final i de l'adveniment del Crist, posats en boca de la sibil·la Eritrea
El cant llatí fou traduït a les llengües romàniques a partir del segle XIII, i el primer testimoniatge català és també d'aquest segle. Ultra el simple cant, consta que la cerimònia constituïa una autèntica escena dramàtica on la Sibil·la era encarnada per un petit cantor abillat convencionalment, a vegades com una dona. El pas de cant a escena dramàtica tingué lloc en convertir-se el sermó Contra iudaeos en el drama litúrgic Ordo prophetarum (~1096), en el qual eren cridats a declarar llurs vaticinis messiànics diversos profetes de l'Antic Testament, uns quants del Nou i alguns gentils, entre ells la sibil·la Eritrea, que hi cantava el Iudicii signum.
El dia 11 de maig de 2023, s'ha programat la conferència "Origens de la Bíblia" a càrrec del Dr. Lluís Busquets i Grabulosa.
La Biblia és, sens dubte, un llibre punter en la cultura del món occidental. Què en sabem?

DR. LLUIS BUSQUETS I GRABULOSA

Es llicencià en filosofia i en teologia a Roma i es doctorà en filologia catalana per la Universitat de Barcelona.També es graduà en Filologia hispànica i Ciències de la informació, així com es diplomà en Cinema a Itàlia.

Ha publicat més d'una vintena de títols. Ha estat crític literari de diferents medis de comunicació i ha escrit últimament articles a la revista Sapiens sobre temes de la Bíblia.
Els últims títols publicats, entre molts d'altres, són:

Última notícia de Jesús el Natzarè (2006)
El testament de Moisès (2007)
Els evangelis secrets de Maria i de la Magdalena (2009)
Carta al Papa (2010)
Albada a Lisboa (2011)
Enigmes de la Bíblia i Cultura Contemporània (Balasch Editor, 2022)[2]
La Universitat Pompeu Fabra proposa un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

Cal inscriure-s'hi prèviament. L'aforament és limitat.

Us agrairem que en feu difusió entre els vostres contactes. Clicar per ampliar la informació



Enllaç per la Inscripció : 'http://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm&ogbl#inbox/FMfcgxwGCtGfSlrndThNwDqBdQBpLXWL' target='_blank'>
El dijous 7 de març va tenir lloc la sortida cultural a Sant Joan de les Abadesses per visitar el monestir i assistir a la conferència "Dones al poder! Les monges de Sant Joan de les Abadesses en el segles IX i XI"a càrrec d' Irene Brugués i Massot, llicenciada en Història i arxivera del Servei d'Arxius de la Federació catalana de monges benedictines ( SAF).

Ens va parlar del llegat de les abadesses com a dones emprenedores i defensores del territori que havien de protegir. A la tarda vàrem fer una visita guiada per la vila vella.