Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
ACTUALITAT
El dijous, 24 d'octubre de 2019, vàrem presentar aquesta conferència a càrrec de Rosa Toran, doctora en Història.. Va oferir una panoràmica dels camps de concentració nazis i de la necessitat de reivindicar el record i la dignitat dels milers de republicans espanyols que varen ser deportats.
El dijous, 26 de setembre de 2019,varem inagurar el curs 2019-2020 amb aquesta confèrencia a càrrec de Vicenç Villatoro i Lamolla , conegut periodista, escriptor, politic i implicat en el món de la cultura catalana.
Es tractà d'una xerrada d'orientació històrica i cultural sobre com en els dos últims segles ha anat canviant la idea sobre la relació entre Catalunya i Espanya i com, sobretot amb el final de la guerra de Cuba i a través entre d'altres de l'obra de Joan Maragall va anar quallant, en paral·lel a la idea de canviar Espanya, la idea de sortir-ne.
El dijous, 27 de juny 2019 es va celebrar l'Assemblea anual amb una assistència de 44 socis. Al final de l'assemblea va tenir lloc un berenar-concert a càrrec de l'Associació Música d'Argentona. El berenar, gentilesa del forn de pa can Moré.
El dijous 7 de febrer vàrem presentr la conferència "Antibiòtics: passat, present i futur" a càrrec de Josep Anton Capdevila i Morell, doctor en Medicina Interna, professor de Medicina a la UAB i metge del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Mataró.

Ens va parlar de l'origen dels antibiòtics, quin és un bon ús dels mateixos i de la problemàtica greu de les resistències als antibiòtics i com es pot intentar reduir-les
El dijous 24 de gener vàrem presentar la conferència "Un cafè amb partícules: Converses de física" a càrrec de Sònia Fernández Vidal, doctora en f'isica quàntica i seleccionada per la revista "Forbes" com una de les 100 persones més creatives del món.

Ens va parlar del fascinant món de la física quàntica, que és una teoria que descriu com funciona el món a escales molt, molt petites. En paraules seves: "El cementiri científic està ple de bellíssimes teories que, al seu moment, semblaven certes. Res ens fa tan feliços als científics com demostrar que els nostres predecessors estaven equivocats".
El dijous 21 de març , vàrem presentar la conferència "Les pensions: el ciment del nostre estat del benestar" a càrrec d'Andreu Missé i Ferran, periodista català, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i actual director de la revista "'Alternativas Económicas".

Ens va parlar de l'amenaça que plana sobre la sostenibilitat de les pensions i de les perspectives de futur davant la reforma repetidament anunciada pel govern de l'estat.
Novament amb vosaltres, gràcies a la facilitat dels companys de redacció del Banc de la Plaça!
Aquesta vegada si que arribo a temps per fer-vos a mans la programació de l'Aula d'Extensió
Universitària d'Argentona del 2n trimestre.
També aprofitaré per parlar-vos una mica de les conferències del 1r trimestre.
A finals de setembre vam fer la inauguració del curs 2018-19 amb un tema ple d'esperança "Un
món ple de bones notícies" a càrrec de Salvador Cardús (sociòleg, periodista, escriptor...)
El dijous 25 d'octubre vàrem presentar la conferència "Periodisme enganyós", a càrrec del periodista Vicens Lozano, redactor internacional de TV3. Ens va parlar de l'ètica en el món del periodisme i les tècniques de manipulació mediàtica i com poden influir en l'opinió pública.
El dijous 11 d'octubre vàrem presentar la conferència "Dret a morir dignament. Els drets que tenim i els que encara ens falten", a càrrec d'Isabel Alonso, presidenta de l'associació DMD a Catalunya. Ens va parlar sobre la legislació actual que regula cures pal·liatives, a qui van adreçades, quina és la seva legislació i de l'eutanàsia, legislació actual i perspectives de futur.
El dijous 27 de setembre vàrem inaugurar el curs 2018-2019 amb la conferència "Un món ple de bones notícies", a càrrec de Salvador Cardús, sociòleg, periodista i escriptor. Ens va parlar de quines són les raons del nostre pessimisme injustificat, de quines són aquestes "bones notícies" que mai no surten als mitjans de comunicació i de si és possible aprendre a veure el món tal com és, amb esperança.