Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMUNICATS
Benvolguts

Ja tornem a ser a final de curs i el temps ha passat volant. Aquesta és la percepció del temps que acostuma a tenir la gent gran. Diu que quan ens avorrim el temps passa lent i, ho fa ràpid quan ens divertim o ens ho passem bé. La gent de l'Aula som gent activa, àvids d'aprenentatges i de compartir experiències. Som els adolescents de la tercera edat i volem una vida plena.
Que passeu un bon estiu!
Esperem retrobar-nos tots a l'octubre amb la il·lusió de sempre.

La Junta
El proper dijous 6 de juny hi ha convocada l'assemblea ordinària de socis.

Dia: 6 de juny
Hora: 17:30h
Lloc: Centre Parroquial
Tal i com us vàrem anunciar fa setmanes, a l'Assemblea General de l'entitat, que tindrà lloc el 6 de juny a 2/4 de 6 de la tarda, celebrarem eleccions a la Junta Directiva.
Ahir es va proclamar l'única candidatura presentada, que està encapçalada per l'actual secretària de l'entitat, Araceli Ferrer, amb Quim Julve com a vicepresident, Glòria Garriga com a secretària i Núria Guillén com a tresorera.
La candidatura la completen els vocals Anna Serra, Josep Saleta, Carmina Benito, Virgínia Fernàndez i Anna Candel.
Atès que la Presidenta Sra. Rosa Masó Nogueras ha presentat la seva renúncia irrevocable, per motius de salut personal, la Junta Directiva ha decidit convocar eleccions, a celebrar en la propera Assemblea General Ordinària el dia 6 de juny de 2024. L'Assemblea és l'òrgan de l'Entitat que té la facultat d'elegir els representants, segons especifica l'article 9 apartat b dels Estatuts.
El calendari establert per aquest procés electoral és el següent:
· 18 d'abril de 2024: s'obre el període de presentació de candidatures
· 15 de maig de 2024: es tanca el període de presentació de candidatures
· 16 de maig de 2024: es publiquen les candidatures
· 23 de maig de 2024: es convoca l'Assemblea General Ordinària
· 6 de juny de 2024: Assemblea General Ordinària.

Les Candidatures que es presentin hauran de constar d'una persona com a President/a i el número d'integrants necessari per poder portar a terme la gestió de l'Entitat.
Segons l'article 13 apartat 4 dels Estatuts "L'elecció de la Junta directiva, si es presenten diverses candidatures, es fa per acord de la majoria simple o relativa dels socis presents o representats"
En el mateix article 13, apartat 5, s'indica que "Les candidatures que es presenten formalment tenen dret a una còpia de la llista dels socis i dels seus domicilis i adreces de correu electrònic"
En espera de la vostra col·laboració, us enviem una salutació cordial,

La Junta Directiva
Benvolguts amics i socis de l'AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA D'ARGENTONA

No sé si es veurà lluny o a prop quan pensem en el dia 4 de juny de 2015 quan un equip de persones us vàrem convocar a una trobada on convidàvem a una jornada de portes obertes al local ÀGORA del carrer Mataró 5, del nostre poble.
Us dèiem que vinguéssiu a conèixer el nostre projecte. Un equip d'11 persones us vàrem presentar el que en un futur podria ser l'AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA D'ARGENTONA. Una iniciativa que ens agradava poder dur a terme perquè crèiem que en som moltes les persones del nostre poble que podríem gaudir d'una formació permanent.
Una ASSOCIACIÓ CULTURAL D'ARGENTONA on s'organitzessin cicles de conferències multidisciplinars dutes a terme per experts en les matèries que tractéssim. L'espai de l'AULA crèiem que podria ser una alternativa cultural assequible i de qualitat.
El 4 de juny de 2015 va ser una exitosa jornada de portes obertes i vàrem explicar el nostre projecte, pel qual vam rebre de part vostra el suport i els ànims per tirar endavant. L'AULA es va constituir legalment el maig del mateix any i les 11 persones que formàvem l'equip varen decidir que jo fos la Presidenta.
Han passat 9 anys, l'AULA ja té vida pròpia, vosaltres els socis sou molt importants. Ja sabeu que hem anat ampliant les activitats i podem gaudir de diversos actes culturals.
Tenim una Junta molt equilibrada. Cadascú té la o les responsabilitats que entre tots s'han anat decidint. És un equip on es pot treballar amb ganes i on s'han anat conservant els objectius inicials, ampliant més activitats relacionades amb la Cultura i Coneixements.
Jo, com a presidenta, us puc dir que he treballat molt i a gust. Mica en mica hem anat trobant el rol en que cadascú s'ha trobat treballant a gust i això ha facilitat la bona relació que hi ha dins la Junta.
I, ara arriba el moment més dolorós per mi. Suposo que tots heu anat veient que el meu físic s'ha anat debilitant i considero que ha arribat el moment de DIMITIR.
Dimiteixo per problemes físics, assegurant-vos que la dinàmica de la Junta seguirà com fins ara, fent els canvis que considerin més oportuns, si cal. Deixo el meu càrrec amb tristesa però els canvis sempre són positius.
Una abraçada per als meus companys de Junta i per als socis, que més que socis sou amics.
Cordialment,
Mª Rosa Masó Nogueras
CAMINEM,

Caminem, caminem, anem avançant i no ens adonem que deixem les nostres petjades, unes de molt fondes, altres gairebé no es noten.

Ens agradaria que l'AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA deixés el seu rastre en cadascú de vosaltres.

Anem tirant endavant amb la il·lusió que vam començar (ara encetarem el 9è. curs), de vegades amb encerts, d'altres, no tant, però, sempre pensant en vosaltres..

Us desitgem que pugueu gaudir, molt temps d'allò que entre tots fem, amb la voluntat de tirar endavant.
l'AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA.

No sempre sabem les petjades cap on van. Són petges que van al mar, sense destí, al desert, sense rumb, o senzillament es perden...

No volem acabar sense desitjar-vos unes bones vacances!! Descanseu, llegiu, viatgeu...fins que ens tornem a trobar el 5 d'octubre!!!
La convocatÒria i la delegació de vot la podreu troBar al peu de pàgina
Enfilem l'últim trimestre d'aquest curs i ho fem amb una programació que connecta dos extrems, tant en la línia del temps com en la diversitat de temes.
Des dels mites dels temps remots de la Bíblia ns a l'univers futurista de la intel.ligència artificial. I és que sempre
procurem tenir una mirada àmplia i diversa a l'hora de planificar les conferències, amb uns resultats unes vegades més encertats que altres, però sempre amb la mateixa voluntat.
Ens sentim molt contents de pilotar aquest vaixell, que només pot arribar a bon port si hi sou vosalltres

-13 d'abril de 2023
"Com funciona el cervell. Neurobiologia de la resiliència i la vulnerabilitat"
A càrrec d'Elena Martín García Llicenciada en Psicologia i doctorada en Neurociències

- 27d'abril de 2023
"Jaume Plensa, escultor de la llum i de l'esperit"
a càrrec de Mariona Millà i Salinas Pintora, escultora i il·lustradora. S'ha desenvolupat també en els terrenys de la joieria

- 11 de maig de 2023
"Orígens de la Bíblia"
a càrrec de Lluís Busquets i Grabulosa Llicenciat en Filosofia i Teologia. Escriptor, professor i periodista.

- 25 se maig de 2023
"Qui no té por a la intel.ligència artificial?"
a càrrec de Jordi Torres i Viñals Catedràtic d'Informàtica i investigador del Barcelona Supercomputing Center

- 8 de juny de 2023
SORTIDA A Sant Pere de Rodes
Visita al monument i conferència "1000 anys d'història"

- 22 de juny de 2023
ASSEMBLEA DE SOCIS
JORNADA DE PRESENTACIÓ

Programa TecnoCampus Sènior: Aprendre no té edat

Dia: Dimarts 28 de febrer a les 10 hores

Lloc: Mataró Connecta (Plaça de la Muralla, 21 - 08301 Mataró)

El TecnoCampus i la Càtedra d'Envelliment i qualitat de vida et conviden el pròxim dimarts 28 de febrer a Mataró Connecta, per presentar-te el nou programa TecnoCampus Sènior.

El TecnoCampus Sènior és una iniciativa que neix per promoure l'aprenentatge durant tota la vida i que permet als majors de 55 anys, amb o sense titulació acadèmica prèvia, incorporar-se a la universitat i disposar d'un espai per a la formació, la participació i la convivència intergeneracional.
https://www.tecnocampus.cat/tecnocampus-senior/tecnocampus-senior
L'Aula d'Extensió Universitària, com entitat cultural d'Argentona, lamenta profundament la mort sobtada de Llorenç Soldevila i Balart, un puntal de la cultura del nostra poble, present i imprescindible en totes les activitats literàries que s'han anat consolidant al llarg dels anys. La seva autoritat en el món de les lletres catalanes és inqüestionable i àmpliament reconeguda. Compromès amb la seva terra i estimant apassionadament la seva tasca docent, deixa un buit irreparable. Catalunya ha perdut un referent.
HEM ACABAT EL CURS

Benvolguts socis i simpatitzants,

Hem acabat el curs, un curs que davant la situació persistent de la COVID ens ha obligat a estar en estat d'alerta constant

Per sort hem pogut realitzar totes les conferències que teniem programades amb total normalitat.

Hem fet l'Assemblea on hem exposat la dinàmica de la Junta i us hem presentat els comptes.

Podem estar contents de com ha transcorregut el funcionament de l'AULA i us podem anunciar que de cara el proper curs 2022-23 tindrem l'innovació d'uns cursos monogràfics. Començarem aprofundint sobre EGIPTE i després en farem la valoració. Properament, rebreu més informació sobre aquesta novetat.

Només ens queda agrair la vostre assistència i desitjar-vos un bon estiu i unes bones vacances!!!

En nom de tota la Junta,

M. Rosa Masó, presidenta
Benvolguts,
Ja hem arribat a Nadal i hem pogut fer com teníem previst totes les conferències del primer trimestre.
El nostre desig és poder continuar amb aquesta "normalitat" i començar el dia 13 de gener la programació del 2n trimestre.
Ara només ens falta desitjar-vos unes BONES FESTES, sempre amb el seguiment i indicacions de les autoritats sanitàries.
Amb els millors desitjos,
La Junta.
Des de Patrimoni cultural de la Generalitat, ens fan saber, la possibilitat d'aconseguir un passi individual o col·lectiu (quatre persones) per poder visitar durant tot un any tantes vegades com vulgueu els 28 llocs que s'especifiquen a la pàgina web de la que us passem l'enllaç
.
Per part de Patrimoni ho anuncien així:

"Fortaleses, monestirs, ciutats ibèriques, gregues i romanes, paisatges monumentals i museus d'art, d'història i de ciència. El patrimoni cultural de Catalunya és ric i divers, i ara el pots gaudir amb un únic abonament. De les contrades de Ponent fins a les Terres de l'Ebre, de les comarques gironines als carrers de la Ciutat Comtal, el nostre patrimoni amaga històries extraordinàries. Descobreix-les durant tot un any i tantes vegades com vulguis."
Benvolgudes i benvolguts,
Atesa la situació d'excepcionalitat a què ens té sotmesos la pandèmia que estem patint, l'ajornament de les activitats de l'Aula ja és definitiva per aquest curs i, segurament no podrem reprendre-les fins al mes de gener de l'any vinent.,
MIRAREM DE REPROGRAMAR TOTES LES CONFERÈNCIES QUE HEM HAGUT D'AJORNAR AQUEST TRIMESTRE

En tot cas, us avisarem quan puguem tornar a les nostres activitats habituals.
Mentre, us fem arribar un llistat de recursos culturals de l'UPF i d'altres continguts que es troben a la xarxa, en diferents formats, i que permeten estar connectats al món de la cultura (CLICANT SOBRE ENLLAÇ D'ACTIVITAT).
La Universitat Pompeu Fabra proposa un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

Cal inscriure-s'hi prèviament. L'aforament és limitat.

Us agrairem que en feu difusió entre els vostres contactes. Clicar per ampliar la informacióEnllaç per la Inscripció : 'http://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm&ogbl#inbox/FMfcgxwGCtGfSlrndThNwDqBdQBpLXWL' target='_blank'>
l "Taller Parlament i Ciutadania. L'experiència de ser Diputat", que es durà a terme durant aquest curs.
El nombre d'assistents a cada un dels tallers serà d'un màxim de 25 persones.
Per aquest curs ens han programat 9 tallers, en diferents dates i que consten de quatre sessions