Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Treballs de Recerca d'alumnes de Batxillerat (I). Mort i societat a Cahuachi / La resistència als antibiòtics · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
TREBALLS DE RECERCA D'ALUMNES DE BATXILLERAT (I). MORT I SOCIETAT A CAHUACHI / LA RESISTÈNCIA ALS ANTIBIÒTICS
El dijous dia 16 de Gener, vàrem presentar aquests treballs de recerca fets per alumnes de Batxillerat de l'Institut d'Argentona

MORT I SOCIETAT A CAHUACHI, Marina Martínez Cortés

LA RESISTÈNCIA ALS ANTIBIÒTICS, Berta Pi Benavent


MORT I SOCIETAT A CAHUACHI
L'objecte d'estudi del present treball de recerca és la cultura Cahuachi, un centre cerimonial de la cultura Nazca (Perú) que va viure la seva època d'esplendor entre l'any 1 i el 500 dC, a partir dels estudis de les excavacions realitzades a El Trigal. Però Cahuachi no només és un territori, no és només un lloc; Cahuachi s'aixeca sobre els fonaments d'una cultura, d'una ideologia i d'unes creences. Però qui liderava Cahuachi? Qui va fer que fos com fos? Qui s'aixecava al capdamunt de la piràmide jeràrquica? Si és que n'hi havia una… Aquestes són algunes de les qüestions que s'han volgut abordar en la realització d'aquest treball.
Marina Martínez Cortés


LA RESISTÈNCIA ALS ANTIBIÒTICS
En el present treball de recerca s'ha estudiat la crisi de la resistència als antibiòtics, la qual afecta a tots els països del món, i entre els quals es troba també l'Estat espanyol. Aquesta problemàtica fa dècades que ha esdevingut un problema sanitari global de gran importància, bàsicament però, el que més preocupa als professionals és la multiresistència, que va més enllà de la resistència "simple" i compromet la salut de molts pacients.
Berta Pi Benavent