Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Rastres i restes dels Ibers · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
RASTRES I RESTES DELS IBERS
El dijous dia 19 de març, presentarem aquesta conferència a càrrec de
Cesc Busquets Costa.
Professor Associat a la UAB, Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana

CONFERÈNCIA ANUL·LADA PER L'EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Membre de l'equip del projecte "Integracion de datos paleoambientales y arqueológicos para la interpretación de las interacciones climático-socio-ambientales en una cuenca del NE peninsular. II datos arqueológicos.", finançat pel ministerio de educación y ciencia (CGL2009-12676-c02-02) (2010-2012). Investigador principal: Josep Maria Palet, amb participació de l'ICAC i l'IJA-CSIC.

Investigador principal del projecte "El conjunt monumental del Castell de Besora.un assentament únic pel coneixement de la història del Bisaura (TM Sta Maria Besora, Osona)", finançat per l'OSIC Generalitat de Catalunya dintre projectes quadriennals de recerca en matèria d'arqueologia i paleontologia.
Projectes
Últims projectes en què ha participat:
- Membre de l'equip del projecte "Integracion de datos paleoambientales y arqueológicos para la interpretación de las interacciones climático-socio-ambientales en una cuenca del NE peninsular. II datos arqueologicos.", finançat pel Ministerio de Educación y Ciencia (CGL2009-12676-c02-02) (2010-2012). Investigador principal: Josep Maria Palet, amb participació de l'ICAC i l'IJA-CSIC.

- Investigador principal del projecte "El conjunt monumental del castell de Besora. Un assentament únic pel coneixement de la història del Bisaura (TM Sta Maria Besora, Osona)", finançat per l'OSIC Generalitat de Catalunya dintre projectes quadriennals de recerca en matèria d'arqueologia i paleontologia.

Publicacions
- "DEATH DURING EARLY PREGNANCY: THE EVIDENCE FROM A PREGNANT MEDIEVAL WOMAN" a PEDIATRICS (en premsa). Juntament amb Núria Armentano, Dominika Nociarová, Laia Marti, Assumpció Malgosa, Míriam Esqué i Albert Isidro.
- VIDA I MORT A L'ENTORN DE LA VIA AUGUSTA A VILASSAR DE MAR.. Juntament amb Miquel Gurrera. Editorial Pagès editors; EAW_48603. Lleida- Vilassar de Mar. Any 2015.
- "HÁBITAT, SISTEMAS AGRARIOS Y ORGANIZACIÓN DEL TERRITORIO EN EL LITORAL CENTRAL DE LA LAIETÀNIA"a J.-L. FICHES, R. PLANA MALLART ET V. REVILLA CALVO (ÉD.) – PAYSAGES RURAUX ET TERRITOIRES DANS LES CITÉS DE L'OCCIDENT ROMAIN. GALLIA ET HISPANIA. PAISAJES RURALES Y TERRITORIOS EN LAS CIUDADES DEL OCCIDENTE ROMANO. GALLIA E HISPANIA, ACTES DU COLLOQUE INTERNATIONAL AGER IX, BARCELONE, 25-27 MARS 2010, « Mondes anciens », Montpellier, PULM, 2012, 394 .p Juntament amb Víctor Revilla i Àlex Moreno.
- TRAVESSANT EL COLLSACABRA. EL CAMÍ RAL DE VIC A OLOT I LES MARRADES DEL GRAU. HISTÒRIA, ARQUEOLOGIA, PATRIMONI. Juntament amb Miquel Àngel Fumanal. Edicions Ajuntament Olot i Departament de Política Territorial i Obres Públiques Generalitat de Catalunya. Any 2010.
- "LES VIES D'ACCÉS A LES PORTES NOR-OEST I SUD-OEST DE BARCINO A TRAVÉS DELS TESTIMONIS ARQUEOLÒGICS" a QUARHIS Quaderns d'Arqueologia i Història de la Ciutat de Barcelona. Època II Any 2009 Núm. 5. Pgs. 124-141. Juntament amb Àlex Moreno, Vanesa Triay, José M. Espejo i Alessandro Ravotto .
- "CLAY-SHOVELER'S FRACTURE: AN UNCOMMON DIAGNOSTIC IN PALEOPATHOLOGY" a INTERNATIONAL JOURNAL OF OSTEOARCHAEOLOGY. Juntament amb Xavier Jordana, Ignasi Galtés, Albert Isidro i Assumpció Malgosa. Any 2008.

Altres informacions
Premis rebuts:
- PREMI "SOCIETAT I TÈCNICA (ARQUEOLOGIA INDUSTRTIAL)". Direcció General de la Joventut de la Generalitat de Catalunya. I Premi Categoria B amb l'estudi "Un Assaig d'Arqueologia Minera: El complex miner de La Menera (Alta Garrotxa)", formant equip amb Montserrat Freixa, Mireia Serra i LlorenH PlanagumB. Barcelona, 1992.
- BECA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA (SECCIÓ PATRIMONI). ARQUEOLOGIA. Diputació de Barcelona. setembre-desembre 1992 i gener 1993.
- "PREMIS CIUTAT D'OLOT": BECA DE CIÈNCIES SOCIALS I HUMANES. Ajuntament d'Olot (La Garrotxa). Guanyadors amb el projecte:"L'Opoca Antiga a la Mitja i Alta Vall del FluviB: Un buit historiogrBfic a omplir", formant equip amb Montserrat Freixa i Eudald Vilas. Olot, gener 1993.

- PREMI "LA CAIXA" "REVALORITZACIÓ DE LES CIUTATS ROMANES" amb el projecte "LA CIUTAT ROMANA DE SA NITJA". Autor de la part d'ARQUEOLOGIA SUBAQÜÀTICA.

- VI BECA ERNEST LLUCH D'INVESTIGACIÓ I RECERCA LOCAL DE VILASSAR DE MAR. Ajuntament de Vilassar de Mar (Maresme). Guanyadors amb el projecte "Vida i mort a l'entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar", formant equip amb Miquel Gurrera. Vilassar de Mar , 2012-2013.