Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Crònica El Làser i les seves aplicacions · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
CRÒNICA "EL LÀSER I LES SEVES APLICACIONS"
El dijous, 7 de novembre de 2019 vàrem presentar aquesta conferència a càrrec de LLuis Prat i Viñas , catedràtic d'Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ens va parlar de les múltiples aplicacions d'aquesta tecnologia a la vida quotidiana.

El làser (acrònim anglès de Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation «amplificació de llum per emissió estimulada de radiació») és una font de llum que utilitza un efecte quàntic, l'emissió estimulada, per emetre un raig de llum coherent i normalment d'alta monocromaticitat i direccionalitat. Aquestes propietats el diferencien d'altres fonts de llum habituals, que emeten sempre llum incoherent o de molt baixa coherència. El primer làser funcional va ser un làser de robí, creat per Theodore H. Maiman el 1960 en el laboratori Hughes de Malibú, Califòrnia, i des de llavors ha conegut un desenvolupament extraordinari, i s'ha introduït en nombroses aplicacions, des dels lectors de CD o lectors de codi de barres fins a sofisticats experiments de recerca en física.