Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Crònica Per què l'univers és com és? · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
CRÒNICA "PER QUÈ L'UNIVERS ÉS COM ÉS?"
El dijous dia 13 de juny de 2019 vàrem presentar aquesta conferència a càrrec de Francesc Gomila i Lluch, llicenciat en Física (especialitat d'Astronomia i Astrofísica) i soci fundador de Balma Educativa S.L.

La xerrada proposa un doble viatge en el temps. Un, d'anada i tornada a l'origen de l'Univers. Un altre, d'anada i tornada a l'origen d'algunes de les teories que els humans han elaborat per comprendre l'Univers. Aquest doble viatge ens ha de permetre situar i descriure el model cosmològic actual (més conegut com a model del Big Bang) i aproximar-nos a quines són les seves bases observacionals i teòriques. En aquests viatges, es posarà de relleu com l'estímul recíproc entre el desenvolupament tecnològic, que han permès millorar les observacions celestes, i els desenvolupaments teòrics de la física i la matemàtica, ens han portat finalment a una comprensió acurada, però no sense incògnites importants, de perquè l'Univers és com és.