Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Crònica Una aproximació als pobles ibers del nord. Laietans, indiketes i ausetans · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
CRÒNICA "UNA APROXIMACIÓ ALS POBLES IBERS DEL NORD. LAIETANS, INDIKETES I AUSETANS"
El dijous dia 25 d'abril de 2019 vàrem presentar aquesta conferència a càrrec de Cesc Busquets Costa , arqueòleg.

Ens va parlar de les característiques de la cultura ibera centrada en els pobles que ocuparen el nostre territori i dels que tenim vestigis en la nostra geografia més propera.


Qui eren els ibers
Periode Iber a Catalunya
Ausetans


Cesc Busquets Costa.
Professor Associat
Facultat: Facultat de Filosofia i Lletres
Departament: Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana

Línies de recerca
- Introducció a l'arqueologia.
- Mètodes i tècniques per a l'arqueologia històrica.
- Pràctiques de laboratori, arxiu i camp.
- Pràctiques d'arqueologia i museologia.
- Pràctiques d'arqueologia.
- Màster Arqueologia Clàssica.

Projectes:

Últims projectes en què ha participat:
- Membre de l'equip del projecte "Integracion de datos paleoambientales y arqueológicos para la interpretación de las interacciones climático-socio-ambientales en una cuenca del NE peninsular. II datos arqueologicos.", finançat pel Ministerio de Educación y Ciencia (CGL2009-12676-c02-02) (2010-2012). Investigador principal: Josep Maria Palet, amb participació de l'ICAC i l'IJA-CSIC.

- Investigador principal del projecte "El conjunt monumental del castell de Besora. Un assentament únic pel coneixement de la història del Bisaura (TM Sta Maria Besora, Osona)", finançat per l'OSIC Generalitat de Catalunya dintre projectes quadriennals de recerca en matèria d'arqueologia i paleontologia.

Publicacions
- "DEATH DURING EARLY PREGNANCY: THE EVIDENCE FROM A PREGNANT MEDIEVAL WOMAN" a PEDIATRICS (en premsa). Juntament amb Núria Armentano, Dominika Nociarová, Laia Marti, Assumpció Malgosa, Míriam Esqué i Albert Isidro.
- VIDA I MORT A L'ENTORN DE LA VIA AUGUSTA A VILASSAR DE MAR.. Juntament amb Miquel Gurrera. Editorial Pagès editors; EAW_48603. Lleida- Vilassar de Mar. Any 2015.
- "HÁBITAT, SISTEMAS AGRARIOS Y ORGANIZACIÓN DEL TERRITORIO EN EL LITORAL CENTRAL DE LA LAIETÀNIA"a J.-L. FICHES, R. PLANA MALLART ET V. REVILLA CALVO (ÉD.) – PAYSAGES RURAUX ET TERRITOIRES DANS LES CITÉS DE L'OCCIDENT ROMAIN. GALLIA ET HISPANIA. PAISAJES RURALES Y TERRITORIOS EN LAS CIUDADES DEL OCCIDENTE ROMANO. GALLIA E HISPANIA, ACTES DU COLLOQUE INTERNATIONAL AGER IX, BARCELONE, 25-27 MARS 2010, « Mondes anciens », Montpellier, PULM, 2012, 394 .p Juntament amb Víctor Revilla i Àlex Moreno.
- TRAVESSANT EL COLLSACABRA. EL CAMÍ RAL DE VIC A OLOT I LES MARRADES DEL GRAU. HISTÒRIA, ARQUEOLOGIA, PATRIMONI. Juntament amb Miquel Àngel Fumanal. Edicions Ajuntament Olot i Departament de Política Territorial i Obres Públiques Generalitat de Catalunya. Any 2010.
- "LES VIES D'ACCÉS A LES PORTES NOR-OEST I SUD-OEST DE BARCINO A TRAVÉS DELS TESTIMONIS ARQUEOLÒGICS" a QUARHIS Quaderns d'Arqueologia i Història de la Ciutat de Barcelona. Època II Any 2009 Núm. 5. Pgs. 124-141. Juntament amb Àlex Moreno, Vanesa Triay, José M. Espejo i Alessandro Ravotto .
- "CLAY-SHOVELER'S FRACTURE: AN UNCOMMON DIAGNOSTIC IN PALEOPATHOLOGY" a INTERNATIONAL JOURNAL OF OSTEOARCHAEOLOGY. Juntament amb Xavier Jordana, Ignasi Galtés, Albert Isidro i Assumpció Malgosa. Any 2008.