Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Crònica Antibiòtics: passat, present i futur · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
CRÒNICA "ANTIBIÒTICS: PASSAT, PRESENT I FUTUR"
El dijous 7 de febrer vàrem presentr la conferència "Antibiòtics: passat, present i futur" a càrrec de Josep Anton Capdevila i Morell, doctor en Medicina Interna, professor de Medicina a la UAB i metge del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Mataró.

Ens va parlar de l'origen dels antibiòtics, quin és un bon ús dels mateixos i de la problemàtica greu de les resistències als antibiòtics i com es pot intentar reduir-les


enllaç d'interés.

La descoberta dels antibiòtics a principis del segle XX ha estat un dels fets més importants en la història de la Medicina. Els antibiòtics serveixen per curar malalties infeccioses abans incurables; però, a més, han permès que la ciència mèdica s´hagi desenvolupat molt en altres camps. Avui en dia seria impensable efectuar transplantaments d´òrgans, moll d´os o certes quimioteràpies contra el càncer, sense tenir el suport dels antibiòtics. No obstant, l'ús abusiu i el mal ús que dels antibiòtics se n'està fent, condiciona l' aparició de bacteris multiresistents que ens posen de nou en el llindar de les infeccions altra vegada incurables.