Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
 Crònica Un cafè amb partícules: Converses de física   · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
CRÒNICA "UN CAFÈ AMB PARTÍCULES: CONVERSES DE FÍSICA"
El dijous 24 de gener vàrem presentar la conferència "Un cafè amb partícules: Converses de física" a càrrec de Sònia Fernández Vidal, doctora en f'isica quàntica i seleccionada per la revista "Forbes" com una de les 100 persones més creatives del món.

Ens va parlar del fascinant món de la física quàntica, que és una teoria que descriu com funciona el món a escales molt, molt petites. En paraules seves: "El cementiri científic està ple de bellíssimes teories que, al seu moment, semblaven certes. Res ens fa tan feliços als científics com demostrar que els nostres predecessors estaven equivocats".


Sònia Fernández Vidal ha treballat i col·laborat en alguns dels centres més prestigiosos com el CERN, el Laboratori Nacional dels Álamos o l'ICFO. En el món empresarial és co-fundadora de l'empresa Gauss & Neumann.

Acadèmica Electa de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED), el 2017 va ser seleccionada per la revista Forbes com una de les 100 persones més creatives del món.

És autora del llibre "La Porta dels Tres Panys", traduïda a 12 idiomes, de "Quantic Love", novel·la ambientada al CERN, d'"Esmorzar amb partícules", un assaig sobre els orígens de l'univers i de "L'univers a les teves mans", en col·laboració amb Pilarín Bayés.

Fragments extrets de l'article La Física Cuántica explicada para orangutanes perezosos:

La física quàntica "és una teoria científica, és a dir, la seva validesa reposa sobre experiments. Si els experiments donessin resultats diferents als que prediu la teoria, tiraríem la física quàntica a les escombraries".


"En la ciència no hi ha Bíblia que digui "el que aquí es diu és veritat i ho serà sempre".

"Per què la Física Quàntica és tan fascinant?
Perquè prediu efectes que desafien la nostra intuïció. Què vol dir que una partícula pugui estar en un lloc i tots els llocs alhora? Què és la interpretació dels "Universos paral·lels"? El gat de Schroedinger, ¿és viu o mort?"

"Niels Bohr, un dels pares de la teoria, deia que "aquell que no s'estranyi quan li expliquin la mecànica quàntica, és que no ha comprès res".