Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Conferència El món coral ahir, avui i demà      · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
l
CONFERÈNCIA "EL MÓN CORAL AHIR, AVUI I DEMÀ"
La conferència programada pel dia 10 de gener "El món coral, ahir, avui i demà" a càrrec de Joan Vives Bellalta ha estat CANCEL.LADA per indisposició del conferenciant.

Joan Vives Inicia la seva formació a l'Escola de música de Mataró. Estudià flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Romà Escalas, obtenint per unanimitat els premis d'honor de "Grau professional" (1986) i "Grau superior" -Virtuosisme- (1988). Després rebrà classes dels flautistes Kees Boeke, Marieke Miessen, Baldrick Deerenberg, Walter van Hauwe, Pedro Memmelsdorf, Marion Verbruggen i Hans Martin Linde.
Va començar l'activitat concertística el 1980 amb diferents grups de cambra i orquestrals, com el Trio "Unda Maris", realitzant concerts per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu de l'Estat Espanyol. També enregistraments discogràfics (EMI -Integral de la música de Joaquín Rodrigo-, La mà de guido -Obres d'Antonio de Cabezón- i altres segells independents...), radiofònics i per a Televisió. Menció d'honor en el "Concurs Permanent" de Joventuts Musicals d'Espanya (1982), 2n Premi a la "Muestra Nacional de Música de Cámara" (1989). Actualment és integrant de diferents grups com "Els Ministrils" quintet de bec, "Quartet barroc de Sant Simó" o el "Conjunt barroc del cafè" entre altres col·laboracions diverses.

És locutor-redactor de Catalunya Música (emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) des de l'inici de les seves emissions el maig de 1987, on ha conduït programes diversos com "El Gran Segle" (de música antiga), "A la manera de..." (1993-2003) i "Solistes" (entrevistes en profunditat, des de 2003), les transmissions operístiques en directe (1989-2004), les transmissions dels Concerts de la temporada de l'OBC (des de 2003), a part de múltiples programes de continuïtat.

En el vessant de divulgador musical, des del 1987, ve fent una gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris amb regularitat, principalment a Catalunya. També és professor d'història de la música a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.

El 2005 va obtenir la Medalla d'Honor de l'Orde del "Mèrit Cultural" atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia. Guardonat amb el "Premi a la Recerca i difusió" dins dels "Premis Cultura de Mataró 2017". El 2018 també ha estat guardonat pels "Premis de Ràdio Associació de Catalunya" amb el "Reconeixement a la trajectòria de més de 30 anys com a divulgador musical".

enllaç per el LLaç d'amistat
enllaç 2 sobre el LLaç d'amistat