Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Crònica La cultura nòrdica dels víkings · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
Crònica La cultura nòrdica dels víkings · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
Crònica La cultura nòrdica dels víkings · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
CRÒNICA "LA CULTURA NÒRDICA DELS VÍKINGS"
El dijous 20 de desembre vàrem presentar la conferència "Cultura nòrdica dels víkings" a càrrec de Francesc Bailón, llicenciat en antropologia cultural. Escriptor i investigador sobre la cultura inuit - veure links

Ens va parlar parla del món remot de Grenlàndia (Terra verda), des de la seva colonització passant per les diferents cultures que s'hi van establir.


Francesc Bailón és col·laborador del Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona. Assessor dels mitjans de comunicació en temes relacionats amb el poble inuit. Guia de X-Plore Serveis d'Expedicions, Arqueonet, Món Àrtic i Grand Nord Grand Large en viatges culturals a Canadà, Groenlàndia i Sibèria. Ha realitzat més de 30 expedicions a l'Àrtic, la majoria d'elles per conviure amb els inuit i ha viatjat a més de 50 països. Autor de nombrosos articles i de les obres "Els Poetes de l'Àrtic. Històries de Groenlàndia". Editorial Guadalturia (2012), Nova Casa Editorial (2016), "Els inuit. Caçadors del Gran Nord" Nova Casa Editorial (2015) i "Els poetes de l'Artic. Històries de Groenlàndia" Nova Casa Editorial (2016). Col·laborador de l'Institut de Cultures americans Antigues (ICAA). Professor de les aules d'extensió universitària per a la gent gran de Catalunya. Membre de la Societat Geogràfica Espanyola i col·laborador del CER-ARCTIC

Bibliografia

La cultura nòrdica. Els víkings de Groenlàndia

BAILÓN TRUEBA, Francesc. Los colonos de Groenlandia. Vikingos, en la revista National Geographic Historia. Barcelona: nº 134, RBA editores, febrero 2015.
BAILÓN TRUEBA, Francesc L'Anse aux Meadows, el primer poblado vikingo de América, en la revista National Geographic Historia. Barcelona, nº 144, RBA editores, diciembre 2016.
CASARIEGO CÓRDOBA, Antón y Pedro. Saga de los groenlandeses. Saga de Eirik
el Rojo. Biblioteca Medieval. Ediciones Siruela. Madrid, 2010.
JONES, Gwyn. La Saga del Atlántico Norte. Establecimiento de los vikingos en Islandia, Groenlandia y América. Ed. Oikos-tau, Barcelona, 1992.
HERRMANN, Paul. Grandes exploraciones geográficas: Asia, Australia y las Regiones Polares. Editorial Labor S. A. Barcelona, 1982.
LOPEZ, Barry. Sueños Árticos. Capitán Swing, Madrid, 2017.
MIRSKY, Jeannette. La ruta del Ártico. Historia de las exploraciones nórdicas desde la antigüedad hasta los tiempos actuales. Editorial Labor, S. A. Barcelona, 1958