Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
30/5_ LA GEOLOGIA DE LA SAL I LA IMPORTÀNCIA DEL MINERAL AL LLARG DE LA HISTÒRIA · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
l
30/5_ "LA GEOLOGIA DE LA SAL I LA IMPORTÀNCIA DEL MINERAL AL LLARG DE LA HISTÒRIA"
"LA GEOLOGIA DE LA SAL I LA IMPORTÀNCIA DEL MINERAL AL LLARG DE LA HISTÒRIA"
La conferència versarà sobre la història i el paper actual dels minerals en la nostra vida quotidiana, centrant-se en la sal, potser el mineral més comú i el qual tothom coneix i és conscient que utilitza en el seu dia a dia. Amb la sal com a fil conductor, coneixerem el paper històric de les matèries primes minerals i la seva transcendència en l'actualitat social i geopolítica d'aquest segle XXI.

MARC CAMPENY CREGO
És llicenciat en Geologia i doctor en Ciències de la Terra per la Universitat de Barcelona. Entre el 2012 i el 2020, professor associat de mineralogia i jaciments minerals a la Facultat de Ciències de la Terra de la UB. Actualment, és investigador i conservador del departament de mineralogia del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La seva recerca està centrada en l'estudi de la distribució dels coneguts com a metalls crítics, com ara les Terres Rares, substàncies essencials per a les noves tecnologies i la culminació del procés de transició energètica que porta a terme la UE.

Dia: 30 de maig
Hora: 18h
Lloc: Centre Parroquial