Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
25/4_ MONOGRÀFIC: L'EUROPA DESPRÉS DE LA GUERRA FREDA · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
25/4_ MONOGRÀFIC: "L'EUROPA DESPRÉS DE LA GUERRA FREDA"
El proper dijous 25 d'abril clourem el monogràfic "Història del segle XX" amb el doctor Alberto Pellegrini que ens parlarà de "L'Europa després de la guerra freda".

L'EUROPA DESPRÉS DE LA GUERRA FREDA
Després de l'eufòria de 1989, l'optimisme va ràpidament esfumar-se davant del drama provocat per les guerres a la antiga Iugoslàvia. Tot i així, Europa als 90 - amb el reforçament de les institucions europees - semblava destinada a una llarga etapa de prosperitat i creixent integració. L'arribada del nou mil·lenni, però, va modificar dràsticament el quadre tan optimista: la difícil integració dels nous socis de l'Est, l'ascens de l'euroescepticisme i de la ultradreta, les dificultats econòmiques i la nova amenaça de la Rússia de Putin semblen posar en perill dècades de benestar, pau, integració i tolerància.

ALBERTO PELLEGRINI
Alberto Pellegrini (Vicenza, Itàlia, 1975) és llicenciat en Història per la Università Ca' Foscari de Venècia i Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona. Actualment és professor d'Història Contemporània a la UB i membre del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la UB. Els seus camps d'interès son la història política i diplomàtica del segle XX, els grans conflictes mundials, els feixismes i la història d'Itàlia.

Dia: 25 d'abril
Hora: 18h
Lloc: Centre Parroquial