Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
8/2_ GIZA, LA NENA DE LA MALETA · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
8/2_ "GIZA, LA NENA DE LA MALETA"
El dia 8 de febrer hem programat la projecció del documental "Giza, la nena de la maleta", posterior col·loqui amb el seu director, David Serrano Blanquer, i també connectarem en directe amb Giza Alterwain.

"GIZA, LA NENA DE LA MALETA"
El documental explica la història de Giza Alterwajn, nascuda en el gueto de Varsòvia l'any 1940, d'on la van treure amagada dins d'una maleta abans del seu primer aniversari. Giza va sobreviure a la guerra a casa d'una família cristiana polonesa fins que, un cop acabat el conflicte, uns oncles biològics van endur-se-la a l'Uruguai. Després de 65 anys sense cap tipus de contacte, Giza i la seva germana adoptiva polonesa, Danusia Galkowa, es van retrobar a Polònia. Aquest documental l'ha realitzat un equip de professors de la Facultat de Comunicació Blanquerna: David Serrano com a director, Silvia Morón com a redactora i productora i Jaume Benet com a realitzador.
Giza, la niña de la maleta va ser guardonat amb el Premio al Mejor Largometraje en el Festival de Cine Judío de Punta del Este, Uruguay

DAVID SERRANO BLANQUER
David Serrano i Blanquer és doctor en filologia catalana per la UAB amb la primera tesi a Espanya sobre la literatura europea concentracionària; introductor del concepte "concentracionari" en llengua catalana. És professor de la FCRI de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
Naixement: 1966 (edat: 57 anys)
Llibres: Jedwabne: una història universal
Pel·lícules: Giza, The Girl In The Suitcase, Menazka