Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
25/1_ QUATRE MOMENTS ESTEL·LARS EN LA HISTÒRIA DEL DISSENY · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
25/1_ "QUATRE MOMENTS ESTEL·LARS EN LA HISTÒRIA DEL DISSENY"
El dia 25 de gener podrem assistir a la conferència "Quatre moments estel·lars en la història del disseny" a càrrec de Pere Fradera Barceló

QUATRE MOMENTS ESTEL·LARS EN LA HISTÒRIA DEL DISSENY
Tots vivim envoltats d'objectes i elements resultants de l'activitat dels dissenyadors. Malgrat que són utilitzats habitualment per milions de persones, als ulls de molta gent no queda gaire clar quina utilitat tenen el disseny i els dissenyadors.

Sovint es pensa que el disseny és només una aportació estètica, dedicada tan sols a millorar la bellesa dels objectes i que moltes vegades és fruit de capricis dels seus creadors o de modes frívoles i passatgeres.

Ben segur que en aquesta percepció hi han contribuït algunes actituds del mateix gremi.

Hem escollit quatre obres de la història del disseny que creiem que demostren la utilitat i la raó de ser de la professió de dissenyador i, alhora, permeten veure maneres de treballar per resoldre problemes diversos en moments històrics diferents.

PERE FRADERA BARCELÓ
Dissenyador i artista

Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1979 inaugura el seu propi estudi de disseny des d'on ha treballat per nombroses entitats i empreses, entre les quals destaquem els Ajuntaments de Mataró i Argentona, els Museus de Mataró, el Museu del Càntir d'Argentona, el del Disseny de Barcelona, el d'Història de Sabadell, el d'Història de la Ciutat de Barcelona; també ha treballat per a la Fundació de la Caixa, la Fundació Vila Casas, el Departament de Cultura de la Diputació de Barcelona, el de la Generalitat de Catalunya, altres entitats culturals i diverses empreses privades.

El 1989 va entrar com a professor a l'Escola Massana de Barcelona on va impartir classes de projectes de disseny gràfic, d'història del disseny i de la tipografia, de teoria de la imatge i d'on es va jubilar l'any 2020.

Ha estat assessor de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern Balear per a la promoció del disseny a les Illes i és membre del Consell del Patrimoni de l'Ajuntament de Mataró.

Ha realitzat diverses exposicions d'obra artística personal.