Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
19 DE GENER - TREBALL DE RECERCA - Domòtica. La llar intel·ligent, eficient i sostenible · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
1
19 DE GENER - TREBALL DE RECERCA - DOMÒTICA. LA LLAR INTEL·LIGENT, EFICIENT I SOSTENIBLE
19 de gener Treball de recerca presentat per l'alumna Aina Vidal Vázquez
Ens parlarà de les noves tecnologies aplicades a l'automatització de les cases. Com seran les cases del futur i la sostenibilitat de les llars?

Com es habitual, ens ha enlluernat amb un treball impecable. Els Alumnes del Institud ems deixen bocabadats amb la seva preparació.

Aquest treball parteix del meu interès en les noves tecnologies i és per això que tracta sobre el procés de domotització d'una llar inicialment tradicional, complint els tres objectius principals del treball: aprendre sobre domòtica, ser capaç de crear una maqueta programada per mi mateixa i fer la comparació d'una llar tradicional, i una de domotitzada. La primera part consisteix en una prolongada recerca sobre la domòtica i les diferents possibilitats que es troben disponibles avui en dia a l'hora automatitzar una casa, així com una cerca més breu sobre la sostenibilitat de les llars, ja que és un factor imprescindible a tenir en compte. Consta també d'una part pràctica, que és la més extensa del projecte, en la qual es mostra tot el procés que he dut a terme per aconseguir una casa eficient i automàtica que compta també amb millores en la seguretat i comoditat de les persones que hi viuen. Aquesta segona part va acompanyada d'una maqueta totalment funcional controlada amb Arduino que simula els diversos aparells domòtics que es poden instal·lar a una llar. Encara que ha estat un projecte llarg i ple de dificultats de tota mena es pot veure reflectit de manera molt clara que és el que els espera a les cases del futur i com aquest tipus de tecnologia revolucionària arreu del món serà clau per a una evolució com a societat cap a un planeta més sostenible i verd.