Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
 LA PENICIL·LINA CATALANA · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
e
LA PENICIL·LINA CATALANA
El dia 2 de desembre vàrem assistir a una interessant conferència La penicil·lina catalana que ens va desenvolupar el Dr. Jordi Almirall i Pujol

DR. JORDI ALMIRALL I PUJOL

Metge intensivista (jubilat) de l'Hospital de Mataró.
Doctor en Medicina.
Ha estat professor associat del departament de Medicina de la UAB.
Fundador i director del grup de recerca en infecció respiratòria al Maresme (GEMPAC) acreditat per l' AGAUR de la Generalitat de Catalunya.

LA PENICIL·LINA CATALANA

L'èpica al voltant de la penicil·lina forma part d'un dels més clàssics capítols de la història de la Medicina. De fet, va ser una primera gran sort que la soca que va contaminar la placa de Fleming, en fos productora.

El que és menys conegut és que, durant la segona guerra mundial, uns investigadors catalans del Laboratori Municipal de Barcelona i de LETI van quedar atrets pel fàrmac i els seus possibles beneficis, i van esmerçar un munt d'esforços per aconseguir la seva producció artesanal, quan la informació encara era molt escassa i difícil d'obtenir, més enllà dels dos primers articles de l'equip d'Òxford publicats al Lancet. Tanmateix, dotats d'una empenta, una formació tècnica i una genialitat certament úniques, van aconseguir produir-la i tractar molts pacients catalans, que no hi haurien tingut accés fins l'acabament del conflicte bèl·lic.