Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
21 d'octubre 150 ANYS DE LA COMUNA DE PARÍS · Aula d'Extensió Universitària d'Argentona
c
21 D'OCTUBRE 150 ANYS DE LA COMUNA DE PARÍS
Conferència programada pel dia 21 d'octubre. La Comuna de París de 1871 va ser el primer intent històric reeixit de construir una alternativa democràtica i popular al capitalisme i la cristal·lització d'una amalgama de pensament popular obrerista que emanava des de feia decennis.

El terme Comuna de París es referia originàriament al govern de París durant la Revolució Francesa. No obstant això, en l'actualitat, el terme es refereix al govern socialista que va exercir el poder breument a la ciutat de París des del 18 de març (formalment el 26 de març) del 1871 fins al 28 de maig del mateix any.

El conferenciant, Dr. Andreu Mayayo,, ens endinsarà en aquest món, amb el seu particular bon fer que tots nosaltres coneixem.

Andreu Mayayo i Artal és catedràtic d'Història Contemporània i Món Actual de la Universitat de Barcelona i director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República. Director de Segle XX. Revista Catalana d'Història. Forma part dels consells de redacció de les revistes L'Avenç, Sàpiens i El Contemporani. És membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic de Catalunya i col·labora habitualment a les tertúlies de RAC 1, El debat de la 1 de TVE, Ràdio 4, Catalunya Ràdio i BTV.